Hur kan vi göra statistik-uttag för datamängder och distributioner - och för vad?

Vi skulle vilja skapa lite bättre uppföljning på vad vi lagt ut som öppna geodata. Om vi till exempel kikar på datasetet Baskarta så skulle vi vilja veta:

  1. Hur många uppkopplingar mot wms-tjänster som gjorts per [tidsperiod]
  2. Hur många nedladdningar av dwg-fil som gjorts per [tidsperiod]
  3. Hur många nedladdningar av SHP-fil som gjorts per [tidsperiod]
  4. Hur många kopplingar+nedladdningar totalt på Baskarta per [tidsperiod]

[tidsperiod] kan vara som redan finns valbart, innevarande och förra månaden resp året …. Problemet i statistikfunktionen verkar vara att den bara skördar bland vissa filformat eller ngt annat som styr … oklart
Jag har försökt men får bara ut stat på baskartans produktbeskrivningar, se bild
Trevligt iof men datamängdernas nedladdning är det mest intressanta. Oavsett vilket ser vi gärna att lösningen inbegriper statistik även i gången tid. (statistik är ju oftast en titt bakåt i tiden).

EntryScape kan bara tillhandahålla statistik inbyggt för de filer som är uppladdade i EntryScape och där användare valt att aktivera inbyggt JSON-API (fungerar endast för uppladdade CSV-filer). För de datamängder som är publicerade på det sättet går det att få ut statistik på de sätt du frågar om.

För det exempel Baskarta och de datamängder som listas i frågan så hämtas de flesta distributionerna (data) från ett annat system än EntryScape, oftast länkar användaren det till åtkomst i ett GIS-system. Flera av distributionerna, som exempelvis ZIP eller SHP kan laddas upp i EntryScape istället för att länka för att få ut statistik om de datamängderna i valda tidsperioder.

Så, det är inget fel på EntryScape. Det som användaren ser i Statistik-vyn är det som finns uppladdat och aktiverat som API i dennes EntryScape. Tyvärr kan EntryScape inte tillhandahålla statistik från andra system av rent tekniska skäl. Det går även att ladda upp mer geodata i EntryScape och tillhandahålla det automatiserat från GIS-system.