Bygg och publicera dataportaler med EntryScape Blocks och Wordpress CMS via tillägget Municipio

Municipio är en öppen webbplattform för kommuner och offentlig sektor och är ett tillägg för Wordpress. Sedan en tid tillbaka finns det en modul till Municipio för användning med EntryScape. Källkoden finns här: GitHub - Display entryscape as a module. Compatible with Municipio 3.0 and Modularity.

Det innehåller flera olika funktioner för att på egen hand (som icke utvecklare) kan stilsätta och utforma sin webbplats. Det behöver med andra ord inte göras ändringar av någon annan, även om det finns fullt stöd för det (inget hårdkodat) via flera concept:

  • Filter (av data)
  • Modifiers på komponenter (via filtrering)
  • Replacement av vyer
  • Replacement av komponenter.

Modulen har ett gränssnitt som är enkelt att använda (även om termerna kan behöva justeras). Konfigurationen byggs upp automatiskt från detta.

Skärmavbild 2022-01-21 kl. 12.48.04

Kvalitén kan dock höjas, om vi kan lyckas med en total överlagring av delarna i blocks (för att samtliga koncept ska fungera, måste vi använda våra egna komponenter som knyter till de fyra koncepten i listan). Som det är just nu, är det inte helt säkert att alla desinganpassningar och filter fungerar som man förväntar sig.

Modulen installeras och aktiveras på ett par minuter i en Municipio site.

Användare av modulen till Municipio är:

Fler som kan använda är: